広島平和研究所

HPI Research Forum on July 31, 2018

〝Denuclearization of the Korean Peninsula and Northeast Asia’s Changing Order″

By Chang Soo Jin, Director of the Center for Japan Studies, Former President of the Sejong Institute

The Hiroshima Peace Institute will hold an HPI Research Forum as follows:

1.
Topic

“Denuclearization of the Korean Peninsula and Northeast Asia’s Changing Order”

2. Date & Time:

July 31, 2018, Tuesday, 16:00-18:00

3.
Venue

Seminar Room 2, Satellite Campus, Hiroshima City University

4-1-1 Otemachi, Naka-ku, Hiroshima

4.
Capacity

40 people (first-come-first-served basis)

5. Abstract of Forum

After the Summit between North Korea, South Korea and the US discussions on the Denuclearization of the Korean Peninsula have continued. The historic US-North Korea summit is having a great impact not only on the two countries but also on Northeast Asia as a whole. What is the reason for North Korea to rush to the denuclearization of the Korean Peninsula? What is the intention of North Korea? Dr. Jin will discuss the position of each country on the denuclearization of the Korean Peninsula and problems and prospects for Northeast Asian relations.

6. Profile of Chang Soo Jin

Dr. Chang Soo Jin, former President of the Sejong Institute, received his Ph.D. in Political Science from the University of Tokyo in 1994 and has been a Sejong fellow since 1996. Dr. Jin was a specially-appointed-professor at Hokkaido University from 2011 to 2012 and a visiting scholar at SAIS, Johns Hopkins University from 2010 to 2011. He has been a board member of the Comparative Politics Committee of the Korea Political Science Association and director of the Contemporary Japan Association since 2003. He was the President of the Sejong Institute from 2015 to April of 2018.

*Please apply via e-mail to us in advance.
*Email address: office-peace*m.hiroshima-cu.ac.jp (Please replace * with @.)